Новини
Бізнес

Який спортивний костюм не кошлатиться?

Одяг, який колись використовувався лише для спорту, сьогодні став повноцінно щоденним і покриває відчутну площину на карті стилю. Оскільки треники та худі носяться досить часто, з часом можна спостерігати деформацію тканини – від розтягування до кошлатіння. Як вибрати спортивний костюм, щоб він прослужив максимально довго – у короткій інструкції від стилістів Issaplus.

Чому кошлатиться одяг?

Зазвичай це пов’язано з особливістю тканини. Від скочування страждає навіть спідня білизна, оскільки трикотаж чи не найбільш схильний до такого роду пошкодження. Оці ковтунці – це погано закріпленні або ж закороткі волокна у готовій нитці. В процесі експлуатації вони все більше вилазять із готового полотна, і ми бачимо їхні плутані кінці. Тож, чим м’якший матеріал, тим тугішим  має бути сплетення і тим довше волокно.

Є тканини, які апріорі мають низьку схильність до пілінгу. Наприклад, натуральні бавовна, льон, шовк, джинс. А також велюр. Це чи не найкращий матеріал для спортивного костюма жіночого. Велюр є ще й трендовим цього сезону. Тож і велюровий спортивний костюм жіночий теж відноситься до модних.

Які переваги мають велюрові спортивні костюми?

Спортивні велюрові костюми жіночі мають класну властивість. Вони є теплими і універсальними водночас. М’які, приємні, з невеличким блискучим ворсом. Підходять як домашній одяг та для щоденних луків. Повторимося, що  спортивні костюми велюрові жіночі цього сезону потрапили до переліку топових, тож сміливо додавайте їх до свого гардероба.

Крім того, вони:

  1. Дуже естетичні.
  2. Чудово носяться. Мають високу зносостійкість.
  3. Комфортні навіть для чутливої шкіри.
  4. Міцні.
  5. Не мнуться.
  6. Класно перуться, не витягуються, залишають первинну привабливість.
  7. Огортають теплом, але при цьому “дихають”, жарко в них не буде.

Тож порівнюючи з трикотажними спортивними костюмами, велюр буде більш довговічний та безпроблемний. Та й жіночніший.

Що таке велюр і які його особливості

Матеріал велюр буває з бавовняною, вовняною чи синтетичною, міксованою основою. Від цього залежить й ціна. Але будь-який з варіантів дарує прекрасні відчуття. З нього часто шиють дитячий одяг.

Отримують його шляхом переплетення п’ятьох ниток – чотири використовуються для основи, п’ята забезпечує ворсистість. Рівномірно, безпроблемно забарвлюється. Легко оздоблюється вишивкою чи нанесеними малюнками.

Міцність дозволяє прання в ручному, машинному режимі при 30 градусах. Прасування не рекомендується, хоча воно й не потрібне.

Словом, це класна річ, яка точно виправдає свої гроші.

Якщо обирати спортивні костюми з інших тканин, зверніть увагу на те, як вибрати якісні:

  • Зважати на щільність. Вища дає кращу якість;
  • Додавання еластану чи поліестеру (пріоритет – найменший відсоток, але не понад 50%);
  • Пружність поверхні – рихла даватиме ковтуни вже після кількох одягань.

За матеріалами: https://issaplus.com/ua


Реклама
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook