Новини
Культура

Хмельницькі шанувальники сучасної поезії зустріли “Постсвятковий постмодерн”

Тематичний мистецький вечір під такою назвою відбувся цими вихідним у Хмельницькому обласному художньому музеї. Це вже другий літературно-мистецький вечір у музеї цьогоріч та перший в календарі ініціаторів події – творчого об’єднання «Арт А».

Літературно-акустичний вечір зібрав поціновувачів поезії та музики андеграундного напрямку. Так, понад 60 молодих людей, які ввечері завітали до музею, були замотивовані в першу чергу долучитися до синтези трьох мистецтв: музичного, словесного та візуального.

Від когорти хмельницьких поетів слово отримали Андрій (Вомбат) Каптар та Микола Палига. Також, до нашого міста завітала чернівецька поетеса Юлія Яськова, яка подарувала гостям заходу неповторний буковинський вайб. Ще один представник Буковинської діаспори став ведучий заходу – поет і перекладач, який вже понад два роки живе у Хмельницькому і займається розвитком літературної традиції міста – Андрій Куранов.

В несподіваному образі поета Євгена Нежаданного ніби то з села Пилипець постав ще один натхненник творчого об’єднання «Арт А» – Євген Сич.

Музичною компонентою вечора стали виступи двох гуртів. Промоутерами старого доброго гранжу стала хмельницька група “Будь-тут”. А інді-рок подарунок зі столиці Хмельницький отримав від команди “Валя Самурай”.

Музейники гостям заходу подарували тематичну екскурсію новою експозицією, а саме виставкою одеського художника Стаса Жалобнюка «Випромінення».

Варто зазначити, що захід завдяки благодійному аукціону зібрав 3600 грн на інверторні генератори для 464 батальйону, який наразі знаходиться «на нулі».

Тож, слідкуємо за розкладом артподій міста, які мистецтвом наближають нашу перемогу!

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook