Новини
Кримінал

Підозрюваного у корупції начальника хмельницького полігону твердих побутових відходів залишили під домашнім арештом

До 15 березня 2024 року включно підозрюваний у корупції начальник полігону твердих побутових відходів МКП «Спецкомунтранс» залишатиметься під домашнім арештом. Прокурор не зміг оскаржити рішення Хмельницького міськрайонного суду про запобіжний захід.

Сторона обвинувачення просила застосувати до підозрюваного тримання під вартою. Проте колегія суддів ХАС погодилася з висновком слідчого судді про те, що на цій стадії провадження запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час зможе забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Апеляційний суд зауважив, що слідчий суддя врахував ризики, на які вказав апелянт, а тому поклав на підозрюваного обов`язки утримуватись від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

До того ж за кримінальним процесуальним законом з метою контролю за поведінкою підозрюваного, котрий перебуває під домашнім арештом, поліція має право приходити до його помешкання, вимагати надати пояснення щодо виконання покладених на нього зобов`язань, повідомляє ХАС.

ХАС зазначив, що «сама по собі тяжкість кримінального правопорушення та наявність доказів на підтвердження обґрунтованої підозри у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення не може бути підставою для обрання найбільш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою».

За версією слідства, начальник полігону ТПВ МКП «Спецкомунтранс» Хмельницької міської ради вимагав та отримав від приватного підприємця неправомірну вигоду у сумі 21500 гривень за вивіз та захоронення на території полігону побутових відходів відпрацьованих автомобільних шин.

Правоохоронці затримали посадовця 16 січня 2024 року й наступного дня повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook