Новини
Суспільство

70-річні мешканки села на Хмельниччині щотижня готують по півтори тисячі вареників для захисників

Близько півтори тисячі вареників для ЗСУ щотижня готують мешканки села Нафтулівка Гвардійської громади Хмельницького району. Волонтеркам вже за 70, і вони двічі на тиждень збираються в будинку Галини Михайлівни. Там ліплять вареники з картоплею, капустою, лівером.

Збираються активістки в будинку Галини Михайлівни. Корисною справою займається разом із сусідками, сестрою та кумою. Розповідають: за роботою багато спілкуються, співають і плачуть, хочуть, аби настав нарешті мир і спокій.

Звечора волонтерки заготовляють необхідні продукти, а зранку готують начинку для вареників: картоплю, лівер, капусту. Не шкодують спецій, адже хочуть, щоб страва смакувала по-домашньому. Кажуть: ця справа важлива, адже зроблена для того, щоб їхні діти внуки та правнуки жили у вільній Україні.

Готові вареники через представників волонтерського об’єднання “Єдність духу” передають військовим на фронт. Вони на території клубу “Літіум” щодня готують і передають харчі для захисників. Із села Нафтулівка отримують півтори тисячі вареників щотижня.

Хмельничани можуть підтримати волонтерів донатами або ж привезти необхідне продовольство у приміщення спортивного клубу за адресою: вул. Проспект Миру, 99/4а.

Детальніше дивіться у сюжеті МТРК Місто

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook