Новини
Кримінал

У Хмельницькому районі колишній сільський голова отримав підозру через три роки після земельної махінації

Ексголова Олешинської сільської ради, що у Хмельницькому районі, отримав підозру за підробку документа і зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди.

У вересні 2020 року колишній посадовець підробив рішення сесії про затвердження проєкту землеустрою з відведення у приватну власність 1,5 га вартістю 216 тис. грн, що належали до комунальної власності, повідомляє прокуратура.

Повідомляється, що фейкове рішення колишній сільський голова набрав на друкарській машинці, підписав та скріпив печаткою сільради. Потім держреєстратор надав землі статусу приватної.

За даними ІНФОЗЯБРИ, нині землею, згідно з реєстрами, володіє ТОВ «Компанія «Агро Груп», яка належить мешканцям Олешина Денису Островському і Сергію Купі. Наразі з підозри незрозуміло, чи отримав експосадовець неправомірну вигоду за виділену землю.

Суд обрав колишньому сільському голові особисте зобов’язання, що передбачає здачу закордонних паспортів і заборону залишати населений пункт, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook