Новини
Інфраструктура

Комунальників у Хмельницькому вчили нових стандартів догляду дерев

Днями у Хмельницькому провели завершальний семінар для комунальників, під час якого навчали правильно доглядати та досліджувати дерева. Зокрема, знайомили з процесами, які відбуваються в деревах, і яких заходів варто вжити для продовження їх життя.

За словами співорганізаторки курсу інспекторів стану дерев в Україні Олени Вакаренко, до того, як провести фінальну сесію у Хмельницькому, протягом двох тижнів основ догляду зелених насаджень за новими стандартами комунальників навчали у столиці протягом двох тижнів.

Це був перший пілотний курс для людей, які в майбутньому поширюватимуть знання про стан дерев і щоб вміти діагностувати стан дерев в міських насадженнях, — пояснила для Суспільного Олена Вакаренко.

Начальниця відділу благоустрою управління комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради Олена Жугда каже: на семінарі переймали новий закордонний досвід.

Більше уваги наразі ми звертаємо на молоді дерева, оскільки зі старими знаємо, що робити (результати цього “знання” хмельничани регулярно бачать на вулицях міста – ред.). Ми хочемо впроваджувати якісь нові заходи щодо управління саме молодими деревами. Зокрема, сформувати їм правильну крону, щоб вони надалі правильно росли на наших вулицях, – пояснила Олена.

Під час курсу, додала посадовиця, комунальників навчали, які дерева є аварійними та не аварійними, які гілки є структурними, які є вигинаючими або вводними.

Впроваджувати нові методи обрізки дерев плануємо із липня, – зазначила Олена Жугда.

У Хмельницькому семінар з управління деревами провів керівник польського інституту “Дерева” Пйотр Тишко-Хмельовець. За його словами, курс адаптували для України.

Переклав разом з українськими колегами підручники. Без дерев клімат змінюється швидко, просто неможливо жити. Але водночас вони повинні були безпечними для перехожих, для руху. Потрібно грамотно їх оцінювати, і ми рекомендуємо певні заходи, як їх доглядати, – розповів Пйотр Тишко-Хмельовець.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook