Новини
Події

Для захисту неба над Хмельниччиною волонтери передали військовим ще одне авто (ФОТО)

Сьогодні, 5 лютого, на волонтерському центрі «Захист» передали ще один пікап для підрозділу протиповітряної оборони. Це вже третій автомобіль, який передають волонтери для захисту неба над Хмельницькою областю.

За словами голови організації «Захист – об’єднання волонтерів» Катерина Луцик, цей збір згуртував хмельницьких блогерів, підприємців, творчі та освітянські колективи і став справді народним.

Ця ініціатива – вдалий приклад об’єднання всіх небайдужих, коли вдалося залучити місцевий бізнес, великі пабліки, блогерів, колективи. Це спільна праця, завдяки якій передаємо сьогодні третій автомобіль для ППО. Загалом за півтора місяця було зібрано понад 750 тисяч гривень, – говорить Катерина Луцик.

Долучились до популяризації благодійного збору місцеві блогери: Сергій Слободянюк (Буян) та Сергій Савчук. Для цього знімали гумористичні відео та постійно нагадували аудиторії про необхідність благодійних внесків. Кажуть, збирати кошти стає все важче, проте робити це все одно необхідно.

Ми не просимо для ЗСУ, це наша спільна ідея та ціль, – наголошує Сергій Слободянюк.

Частину коштів для придбання авто передали вихованці ансамблю танцю «Подолянчик», які на танцювальному фестивалі «Зимові візерунки» зібрали 26 215 гривень, група волонтерів «Нескорені» ліцею №18 та донорський центр «Biopharma Plasma».

Як повідомив координатор «Захисту» Олександр Баурін, пікап був придбаний у Європі. У Хмельницькому його повністю підготували до використання військовими: авто пройшло повний технічний огляд та було пофарбоване.

Також позашляховик вдалося доукомплектувати потужним прожектором, який в рамках акції «Світло для ППО»  придбали початкові школи №1 та №4.

«Ми бачимо, що сила українського народу в єдності.  Приємно, коли до зборів приєднуються спільноти і вони закриваються швидко. Тож закликаємо всіх хмельничан, українців долучатися,  адже перемога – це наша спільна ціль», – підсумовує Катерина Луцик.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook