Новини
Бізнес

На Шепетівщині переселенці вирощуватимуть мікрозелень

У Славуті презентували грантовий проєкт із вирощування мікрозелені. Його мета – створення нових робочих міст для внутрішньопереміщених осіб. У реалізації задуманого допомагатиме Європейський Союз.

Цей проєкт реалізовується у партнерстві виконавчого комітету Славутської міської ради та Благодійного фонду “Україна. Відроджені з попелу”, – розповіла начальниця відділу стратегічного розвитку Іванна Холод.

Після конкурсного відбору команда проєкту проходила навчання та процес соціального дослуховування. І з жовтня 2023 року почалась власне реалізація проєкту.

В рамках проєкту планують започаткувати виробництво із вирощування мікрозелені, а саме облаштувати приміщення, закупити необхідне обладнання, навчити людей та працевлаштувати мінімум трьох внутрішньопереміщених осіб.

Ця ініціатива буде лише початком і однією з можливостей працевлаштування ВПО у Славутській громаді, – додала Іванна Холод.

Запуск проєкту із вирощування мікрозелені має відбутися до кінця березня поточного року

Відео: канал Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook