Новини
Політика

Майя Онищук стала депутаткою Хмельницької міської ради

У Хмельницькій міськраді з’явиться нова депутатка. Директорка обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Майя Онищук замінить Сергія Бабія, який у грудні минулого року достроково склав депутатські повноваження після близько чотирьох місяців роботи.

За словами голови Хмельницької міської територіальної виборчої комісії Віталія Шведа, Майя Онищук, як і Сергій Бабій, місце якого вона займе у міській раді, балотувалася у виборчому окрузі №2 за списком партії “За майбутнє”, пише Суспільне.

Згідно з рейтинговим голосуванням, вона є наступною за черговістю кандидаткою на депутатський мандат від партії у тому територіальному окрузі. Тож міська територіальна виборча комісія, після надходження наприкінці січня рішення міської ради про дострокове складання депутатських повноважень Сергієм Бабієм, провела засідання та визнала обраною депутаткою міськради Майю Онищук. Вона від мандата не відмовилася, тож тепер чекаємо на пленарне засідання сесії, на якому я озвучу протокол засідання нашої комісії, а Майя Онищук отримає посвідчення депутата та приступить до виконання своїх депутатських повноважень, — пояснив Віталій Швед.

Сама Майя Онищук у коментарі Суспільне Хмельницький зізналася, що обрання її депутаткою стало для неї несподіванкою. Тож, каже, мала певні вагання, чи варто погоджуватися на отримання депутатського мандату, ще й у такий відповідальний для країни час.

Певні сумніви, чи потрібно це мені зараз, звісно, були, але я, зваживши усі “за” та “проти”, врешті-решт прийняла для себе рішення, подала заяву і вже отримала документи про рішення виборчої комісії щодо визнання мене обраним депутатом Хмельницької міськради від виборчого округу №2. Це частина Виставки та мікрорайон Лезневе. Саме виборців звідти я і представлятиму тепер у міській раді, — каже Майя Онищук.

У міськраді, зі слів Онищук, вона приділятиме увагу не лише питанням розвитку культури, якими безпосередньо наразі займається, але й вирішуватиме життєві та господарські питання своїх виборців.

Наскільки я знаю, представників культури серед депутатів міської ради немає. Тож, звісно, буду піднімати питання, які турбують моїх колег — хмельницьких митців, опікуватимуся проблемами культурних закладів, мистецьких шкіл, бібліотек. У нас є хороші напрацювання з начальником міського управління культури Артемом Ромасюковим, так що я сподіваюся на хорошу співпрацю. Але я не буду лише своїм фаховим питанням займатись. Ті люди, які за мене проголосували, розраховували не лише на мистецтво, але й на розв’язання питань, які щоденно виявляються. Я пам’ятаю, що на Лезневе проблема з транспортом, а на проспекті Миру є будинок, який тріщить по швах. Проблем на окрузі вистачає, і я обов’язково буду займатися їх вирішенням, — каже Майя Онищук.

Довідка: до фракції політичної партії “За майбутнє” у Хмельницькій міській раді входить чотири депутати. Головою фракції є Віталій Коліщак. Це не перша “заміна” у фракції депутатів саме на виборчому окрузі №2. У 2020 році депутатом від партії “За майбутнє” у цьому окрузі було обрано Сергія Костецького, але у травні 2023 року він достроково склав депутатські повноваження через життєві обставини. Замість нього депутатом було визнано Сергія Бабія, якого тепер замінить Майя Онищук.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook