Новини
Події

Хаб гендерної просвіти відкрили у Хмельницькому (ФОТО)

Вчора, 6 лютого, на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Державної служби з надзвичайних ситуацій Хмельницької області відкрили аналітично-інформативний простір гендерної просвіти.

Підтриманий Українським жіночим фондом, цей проєкт у Хмельницькій області реалізує громадська організація «Тепло рідних сердець».

Мета проєкту – забезпечення освітньої складової з питань локалізації Національного плану дій 1325 в Хмельницькій області шляхом проведення інформаційних семінарів. За час реалізації проєкту планується, що понад 500 представників та представниць громад області пройдуть навчання з гендерної просвіти, аби реалізувати знання у своїх громадах, установах, підприємствах.

Гендерна просвіта передбачає формування нового світогляду, формування гендерно-збалансованого середовища, врахування гендерного компоненту, – говорить Леся Стебло,  керівниця проєкту та додає: – Це перший в Україні простір гендерної просвіти, створений у такому форматі – в структурі ДСНС. Він є логічним продовженням співпраці сектору безпеки та оборони з громадськістю Хмельниччини.

Також в межах проєкту експертки проведуть аналіз-моніторинг діючих навчальних програм Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності  щодо порядку денного «Жінки, мир, безпека». У підсумку буде відкрито кімнату-хаб для робочих зустрічей Коаліції 1325.

Читайте також: Хмельницьке КП «Електротранс» одне із перших в Україні запровадило посаду гендерного уповноваженого

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook