Новини
Надзвичайні події

Над Хмельниччиною збили дві ворожі ракети

Під час повітряної тривоги, що тривала на Хмельниччині майже три години, мешканці області чули звуки вибухів. Попередньо у соцмережах повідомляли по роботу ППО на території регіону. Інформацію підтвердили в ОВА. Також мешканці обласного центру чули сирену в різних районах за відсутності загрози та оголошення повітряної тривоги. Причину включення системи оповіщення також пояснили у владі.

Цієї ночі росіяни знову використали вже відому українцям тактику комбінування різних засобів поразки: спочатку запускали ударні дрони Shahed-131/136, потім зі стратегічних бомбардувальників здійснювали пуски ракет, синхронізовані між собою, розбирають хід повітряної атаки у соцмережах.

Загалом в ніч на 7 лютого та вранці росіяни застосували 64 повітряні засоби ураження:

  • 20 дронів-камікадзе Shahed-131/136 (збито 15)
  • 29 ракет Х-101/555/55 з 10 літаків Ту-95МС (збито 26);
  • 3 ракети «Калібр» (всі збито);

Також запускали ракети, які не вдалося збити через відсутність необхідного ППО:

  • Х-22/32 – 4/0;
  • 9М723 ВТРК «Іскандер» – 3/0;
  • С-300 – 5/0.

Детальний аналіз ранкової повітряної атаки:

Через Хмельниччину ракети, за повідомленнями моніторингових каналів, летіли на Захід та транзитом на столицю, де внаслідок ворожої атаки, зокрема, пошкоджені кілька поверхів 18-поверхового житлового будинку.

За уточненими даними, загинули четверо мешканців будинку. 32 постраждалих в Голосіївському районі та троє — в Дніпровському, – повідомив міський голова Віталій Кличко.

Один загиблий та 6 постраждалих – у Миколаєві. За повідомленням влади, вибуховою хвилею пошкоджені понад 20 будинків.

Також постраждалі є на Харківщині. На Львівщині рятувальники працюють на місці. У соцмережах показали частину збитої ракети Х-101, яку було знайдено у Стрийському районі.

За інформацією Хмельницької ОВА, вранці в області також працювали сили протиповітряної оборони. Було збито дві ворожі повітряні цілі. Обійшлося без постраждалих та вражень інфраструктури.

Проте згодом, вже після загального відбою повітряної тривоги хмельничани пережили кілька тривожних хвилин, коли у деяких районах міста знову завили сирени. Зокрема, їх було чути у центрі міста та в мікрорайоні південно-Західний.

Як пояснили у Хмельницькій ОВА, хибне спрацювання автоматики сирени сталося під час виконання профілактичних робіт. Наразі несправність усунуто.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook