Новини
Здоров’я

Послугу транспортування дітей на лікування до Європи презентували у Хмельницькому 

Сьогодні у Хмельницькому презентували благодійний проєкт, покликаний забезпечити важкохворих або передчасно народжених дітей транспортуванням до медичних закладів Європи.

Провів презентацію для лікарів Хмельницької міської дитячої лікарні парамедик-волонтер з Німеччини Марк Фредріх – засновник і генеральний директор Ambulance for Kids, який підтримує Україну за допомогою свого спеціалізованого мобільного відділення інтенсивної терапії.

З початку повномасштабної війни він евакуйовує з України важкопоранених і хворих дітей. Наразі, благодійник врятував близько сотні дитячих життів. Підтримує ініціативу один із найбільших німецьких дитячих фондів «Ein Herz für Kinder» «Серце дітям».

«Завдяки моїй багаторічній роботі у відділенні інтенсивної терапії новонароджених та педіатрії я спеціалізуюся на догляді за дітьми. Діти – це не маленькі дорослі, багато речей різні, а часом і дуже особливі. Навіть у німецькій рятувальній службі педіатричні транспортування є дуже рідкісним явищем і для транспортування зазвичай потрібно багато речей імпровізувати. Але через великі відстані та погані дорожні умови я вважаю, що така імпровізація в Україні погана ідея. Моя мета – безпечно перевозити дітей. Наш автомобіль спеціально обладнаний для цього, включаючи аналіз крові, мобільне УЗД, кувез, відеоларингоскопію та багато іншого», – розповів Марк Фредріх.

Наразі послугами екстреного перевезення хворих дітей можна скористатись безкоштовно. Це стосується як транспортування  маленьких пацієнтів між медзакладами України, так і перевезення до Європи.   Супроводжувати дитину в такій поїздці можуть батьки, а за необхідності – її лікар. За словами Марка Фредріха, зазвичай, пацієнта перевозять з лікарень України до Жешува (Польща), там спеціалізованим чартерним літаком  транспортують до Німеччини. 

Як зазначив благодійник, є бажання оформити реанімобіль як дитячу кімнату аби маленьким пацієнтам було приємніше сприймати переїзд. Допоможуть медику у цьому хмельницькі волонтери громадської організації «Захист – обʼєднання волонтерів», а саме напрямку  «Захист.Діти». За словами керівниці «Захист. Діти» Ірини Тимчук після презентації проєкту в декількох містах західної України, діти-волонтери почнуть розмальовувати авто. 

Марк Фредріх планує налагодити контакти з усіма дитячими медичними закладами України аби мати можливість бути максимально корисним. Залишатись в Україні та допомагати благодійник має намір до закінчення війни.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook