Новини
Кримінал

Мешканку Хмельниччини оштрафували на 850 гривень за побиття чоловіка качалкою

На Хмельниччині жінка у стані алкогольного сп’яніння через ревнощі побила чоловіка качалкою для тіста. Чоловік отримав легкі тілесні ушкодження та подав на дружину у суд.

Подія сталася в смт Теофіполь Хмельницького району 10 січня 2024 року.

У суді зазначають, що перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, на кухні житлового будинку в ході сварки через ревнощі, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний та протиправний характер своїх дій та їх наслідків, бажаючи їх настання, з метою спричинення тілесних ушкоджень, нанесла три удари кулаками рук в область голови та обличчя свого чоловіка. Після цього, не зупиняючись на вчиненому, схопила в праву руку дерев`яну качалку для розкачування тіста та нанесла нею два удари в область голови та обличчя.

Внаслідок протиправних дій потерпілому заподіяні легкі тілесні ушкодження у вигляді припухлості з крововиливом на верхній повіці правого ока, крововиливу в білкову оболонку правого ока, припухлості м`яких тканин з поверхневою раною верхньої повіки лівого ока, поверхневої рани в ділянці середньої третини лівої брови, садна в центрально-правій частині спинці носа та рани по задній поверхні мочки правого вуха.

Жінка щиро розкаялася у вчиненому та активно сприяла розкриттю вчиненого кримінального проступку, і наведені обставини пом`якшують покарання.

Обставинами, які обтяжують покарання, є вчинення кримінального правопорушення в стані алкогольного сп`яніння та щодо особи, з якою винна перебуває у сімейних відносинах.

При призначенні покарання суд також врахував наявність на утриманні в обвинуваченої сімох малолітніх дітей, та вважає, що мета кримінального покарання може бути досягнута і при застосуванні його мінімального виду.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України, та призначити їй покарання у виді штрафу в сумі 850,00 грн, що становить п`ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Вирок може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду через Теофіпольський районний суд Хмельницької області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook