Новини
Суспільство

23,5 тонни сіток для військових передали у Хмельницький з Європи

Нещодавно ці сітки використовували рибалки. А зараз їх готують для захисту наших бійців. У Хмельницький привезли з Європи 23,5 тонни різних сіток.

Змогли реалізувати такий запит завдяки громадській організації “Перемога в серці”. Фахівці розповідають, що сітки – це розхідний матеріал, тому їх потребують завжди.

Після сортування частину сіток передадуть для плетіння маскувальних засобів. Решту – одразу бійцям.

Для маскувальних сіток використовують матеріали з тонших ниток та з дрібним переплетенням, щоб потім на них нашаровувати потрібну тканину. Антидронові сітки вибирають з міцної та грубшої тканини.

За словами військових, маскувальні сітки допомагають залишатися непомітними для ворога і можуть врятувати не одне життя наших захисників.

Відео: Перший Подільський

До слова, рибальське знаряддя на потреби військових передали днями і рибоохоронці. В цьому випадку йдеться про вилучені бракон’єрські сітки, з яких волонтери мали змогу відібрати ті, які їм найкраще підходять для виготовлення маскувальних засобів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook