Новини
Інфраструктура

Керівник Енергоатома Петро Котін відвідав Хмельниччину

Енергоатом і Нетішинська міська військова адміністрація посилюють співпрацю задля оборони міста-супутника ХАЕС. Керівник Енергоатома Петро Котін в межах робочого візиту на Хмельниччину зустрівся з начальником Нетішинської міської військової адміністрації Григорієм Олендрою. Сторони обговорили безпекову ситуацію в регіоні, питання будівництва додаткових захисних споруд у місті-супутнику Хмельницької АЕС та координації заходів із надання допомоги захисникам України.

Петро Котін та Григорій Олендра домовилися посилювати оборону ядерного обʼєкту, міста та підвищувати безпеку його мешканців. В підтвердження зазначених намірів був підписаний меморандум.

Сьогодні забезпечення роботи обʼєкта критичної інфраструктури – Хмельницької АЕС, безпека персоналу станції, мешканців міста Нетішин та прилеглих до атомної електростанції поселень – є найважливішим завданням для кожного з нас, – сказав Петро Котін.

Також під час наради з керівництвом та оперативним персоналом філії «ВП ХАЕС» посадовець зазначив, що роботи з підготовки до добудови енергоблоку №3 Хмельницької АЕС майже завершено. Перед цим він разом з гендиректором станції та відповідальними фахівцями здійснили обхід майданчиків, щоб оцінити прогрес виконаних робіт.

Керівник НАЕК наголосив, що відновлювальні роботи йдуть за графіком і проводяться якісно. Перед Енергоатомом стоїть завдання наростити потужності до 17,4 ГВт у 2032 році, а в 2050 році – до 23,7 ГВт. Тому жодних затягувань у підготовці до запуску нових реакторів бути не може.

На завершення Петро Котін вручив нагороди працівникам станції. Атомників відзначено за вагомий внесок у розвиток і забезпечення діяльності енергетичного комплексу в умовах воєнного стану, професіоналізм, а також активну підтримку Збройних Сил України, участь у волонтерському русі та небайдужу громадянську позицію.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook