Новини
Інфраструктура

Жителі Хмельниччини отримуватимуть третю платіжку за газ

Вже з 1 квітня 2024 року жителі Хмельниччини почнуть отримувати третю платіжку за газ.

Про це розповів Українському радіо Українському радіо Хмельницького заступник головного інженера Хмельницької філії “Газорозподільні мережі України” Олександр Лоб.

За його словами, йдеться про платіжку за технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж, яка стосуватиметься лише жителів багатоповерхівок.

Сума залежатиме від терміну експлуатації. Оплату потрібно буде здійснювати раз на 3 або 5 років. Якщо внутрішньобудинкові мережі експлуатуються терміном до 25 років, то платіжка приходитиме раз на п’ять років, якщо термін експлуатації понад 25 років – платити треба буде раз на три роки. На Хмельниччині на об’єктах, де вже проведені роботи по технічному обслуговуванню, платіжки будуть виставлятись, починаючи з квітня 2024 року.

Представник газової компанії стверджує, що мова йде про колективну безпеку мешканців багатоповерхових будинків. Для цього будуть проводити випробування системи на щільність, технічне обслуговування системи газопостачання, перевірка на герметичність з’єднань газопроводів і газового обладнання, усунення виявлених витоків газу з повторною перевіркою газових мереж на герметичність.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook