Новини
Офіційно

Вчителя з Хмельниччини відзначили за героїзм (ФОТО)

Олег Мазурков – завідувач Ставницької філії I-II ступенів Меджибізького ліцею, що у Хмельницькому районі. Після останньої повітряної атаки, яка зачепила Хмельниччину, чоловік проявив справжній героїзм, врятувавши сусідку-пенсіонерку, яка опинилася у пастці в палаючому будинку, в який влучив уламок ракети. За мужній вчинок педагога відзначили у Хмельницькій ОВА.

Нагадаємо, йдеться про масований ракетний обстріл, який росіяни завдали по Україні 15 лютого. Тоді внаслідок роботи ППО уламки ракет, зокрема, зруйнували приватні будинки в одній з громад Хмельницького району.

У селі, що зазнало найбільше руйнувань після обстрілу, після влучання уламка збитої ракети загорівся приватний будинок. Його власниця, 84-річна жінка, не могла самотужки вибратися у безпечне місце, зокрема, через шоковий стан. Врятував пенсіонерку сусід, Олег Мазурков, якому зателефонувала донька потерпілої.

Вчинок пана Олега не залишився без уваги, і вчора, 19 лютого, керівниця апарату адміністрації Хмельницької ОВА Оксана Вжешневська вручила йому почесну грамоту від імені першого заступника начальника ОВА Сергія Тюріна.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook