Новини
Офіційно

Перша міжрегіональна Координаційна зустріч Управління ООН з координації гуманітарних справ відбулася в Хмельницькому

Напередодні, 21 лютого, на Хмельниччині відбулася Координаційна зустріч Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA Ukraine) з гуманітарними партнерами, які працюють у Хмельницькій, Вінницькій та Житомирській областях.

Участь в роботі узяли перший заступник начальника ОВА Cергій Тюрін, заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, голова обласної ради Віолета Лабазюк, а також заступник начальника Вінницької ОВА Андрій Кавунець, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, представники профільних підрозділів ОВА згаданих областей, представники Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA Ukraine), та представники благодійних, міжнародних організацій.

В ОВА зазначили, що в Україні щоквартально відбуваються подібні заходи у кожній області, але ця зустріч є унікальною, адже вона стала першою міжрегіональною, за участю 3-х областей одночасно.

Привітав учасників із початком засідання перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін та побажав усім плідної роботи. За його словами, Хмельниччина продовжує ефективно реагувати на всі виклики, загрози та гуманітарні проблеми, які безперервно завдає нам ворог, а також продовжуємо ділитися досвідом, та переймати його спільно із межуючими регіонами.

Нині ми стоїмо на порозі другої річниці великої війни – 730 днів протистояння, впродовж яких ми продовжуємо стійко триматися та успішно виконувати завдання, покладені на тилові регіони, – наголосив посадовець. – Попри відносно віддалене розміщення області від зони бойових дій, нам часто доводиться терпіти ворожі атаки та обстріли мирного населення. Тому висловлюю щиру вдячність усім, хто безперервно надає підтримку та допомагає ліквідовувати наслідки руйнувань, організаціям, що піклуються про наше населення, особливо тих, хто був вимушений знайти прихисток на Хмельниччині.

Далі в продовження заходу, детально про усі напрацювання в гуманітарній сфері та плани на 2024 рік розповів заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв. Як зазначив він, в Хмельницькій області 74 247 українців вимушені жити у статусі «внутрішньо переміщених осіб».

Окрім того, затверджено перелік місць тимчасового проживання (МТП) внутрішньо переміщених осіб у кількості – 55 МТП, в яких проживає – 2534 особи. Також наш регіон надав можливість функціонувати 2-м закладам вищої та 2-м закладам фахової передвищої освіти.

Серед планів на поточний рік запропоновано реалізувати 5 обласних проектів щодо облаштування соціального житла для внутрішньо переміщених осіб, створення малих групових будинків для дітей сиріт та дітей батьківського піклування, підтримки багатодітних сімей з числа ВПО, покращення житлово-побутових умов для них, впровадження в громадах комплексної соціальної послуги із формування життєстійкості, та вирішення нагальних проблемних питань у сфері освіти та охорони здоров’я.

Продовжуючи роботу, із своїми напрацюваннями та планами також виступили представники Вінницької та Житомирської областей, які задекларували наміри про подальшу міжрегіональну підтримку та взаємодопомогу.

Підсумовуючи, представники Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA Ukraine) розповіли учасникам конференції про оновлення в сфері реалізації гуманітарної політики, поділилися цінним досвідом щодо забезпечення прав та можливостей громадян, а також доповіли про оновлення від кластерів системи координації гуманітарної діяльності ООН. Поряд з тим, було заслухано про потреби областей у допомозі та можливості партнерів, нові ініціативи та завдання. За результатами засідання, подану інформацію буде опрацьовано та використано в подальшій діяльності обласних військових адміністрацій.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook