Новини
Культура

Хмельницький художній музей став знімальним майданчиком (ФОТО)

Сьогодні ввечері на відкритті виставки творів художників Слов’янська хмельницькі музиканти наживо представили загалу авторську версію пісні з репертуару Наталії Бучинської «Чекаю вдома».

Кліп на цю композицію у виконанні учасників оркестру поліції Хмельницької області представили творці у соціальних мережах напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення рф до України.

Пісня-молитва, слова до якої написала Катерина Костюк, з кожним днем українського протистояння ворогові озвучує на загал найбажанішу мрію мільйонів українців – повернення захисників та захисниць до рідного дому.

Натхненником створення авторської відеороботи, а також постановником та режисером кліпу виступив відомий хмельницький співак, волонтер та керівник оркестру Національної поліції області Віктор Шайда:

«Коли виникла ідея створення цієї відеороботи, то мені одразу захотілося долучити до процесу храм мистецтва – наш обласний художній музей. Адже, виставки та артпроєкти ХОХМ завжди актуальні і висвітлюють акценти сьогодення, особливо останні два роки. Завітавши до музею занурився у виставку «Випромінювання» і все стало на свої місця, концепція була визначена».

Зйомки кліпу відбувались протягом 12 лютого у залі музею. Місцем для об’єднання краси музики та вокалу з художніми творами було обрано експозицію сучасного одеського художника Стаса Жалобнюка «Випромінювання».

«Квінтесенція мистецтв – музика, живопис, інсталяція, графіка – присвята єднанню всіх нас у цій щоденній боротьбі. Наші експозиції дійсно презентують рефлексію українського мистецького кола на події війни, безчинства ворога та архівують цю правду у мистецький спосіб. Саме тому ми завжди підтримуємо подібні ініціативи, які ще раз підкреслюють, що нашу культуру не знищити!» – зазначає директорка ХОХМ Ольга Долінська.

Нагадаємо, що експозиція Стаса Жалобнюка «Випромінювання» буде доступна до перегляду у Хмельницькому обласному художньому музеї до 4 березня.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook