Новини
Події

Хмельничани вшанували пам’ять полеглих Героїв хвилиною мовчання (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні – друга річниця повномасштабного вторгнення російської федерації на територію суверенної України. Цей день у Хмельницькому розпочався із вшанування пам’яті полеглих захисників та захисниць України.

Традиційно о 09:00 в центрі міста розпочалась хвилина мовчання. Разом з патрульною поліцією Хмельницької області, яка щодня у цей час зупиняє рух транспорту, на перехрестя вулиць Кам’янецької та Подільської вийшли небайдужі хмельничани.

За словами командира батальйону управління патрульної поліції Хмельницької області Олександра Чернова, перекриття руху проводять у зв’язку з указом Президента України про загальнодержавну хвилину мовчання.

Патрульні поліцейські здійснюють перекриття руху для забезпечення хвилини мовчання. Це проводиться кожного ранку. Водії та пішоходи зобов’язані зупинитися. Зазвичай хмельничани виходять з автівок, схиляють голови, розуміючи важливість хвилини мовчання, – коментує поліцейський.

До хвилини мовчання цього дня долучилися волонтери громадської організації «Захист – об’єднання волонтерів» та представники родин полонених та безвісти зниклих військовослужбовців, які вийшли на перехрестя з прапорами України та бойових підрозділів своїх рідних та близьких.

Це можливість змінити байдужість суспільства до святих речей. Адже хвилина мовчання – це можливість вшанування і обов’язок кожного громадянина. Власним прикладом показуємо, що ці речі є складовою нової національної ідеї час якої настав, – говорить Леся Стебло, голова громадської організації «Тепло рідних сердець».

Після хвилини мовчання родини військовополонених та зниклих захисників вшанували пам’ять Воїнів, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації. Учасники пройшли ходою Алеєю Героїв та виконали гімн України.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook