Новини
Культура

12 бібліотек Хмельниччини зазнали пошкоджень внаслідок російських обстрілів

Через ракетні обстріли та атаки дронами на Хмельниччині, як і в більшості областей України, зазнають пошкоджень людські оселі, об’єкти інфраструктури, заклади освіти, медицини та культури. Зокрема, від початку повномасштабного вторгнення у шести громадах області було пошкоджено понад десяток публічних бібліотек та втрачено частину бібліотечного фонду.

Про шкоду, завдану бібліотекам у Хмельницькій області внаслідок російської агресії, у другу річницю повномасштабного вторгнення розповіли у Хмельницькій обласній науковій бібліотеці:

З початку повномасштабної війни росії проти України на Хмельниччині пошкоджено 12 публічних бібліотек у 6 територіальних громадах. Ударною хвилею вибиті вікна, двері, частково зруйновані дахи, пошкоджено стелі та стелажі з книгами. В одній із бібліотек втрачено 160 примірників бібліотечного фонду.

Також показали, як виглядали після обстрілів пошкоджені бібліотеки.

Минулої ночі на Хмельниччині знову було неспокійно через загрозу “шахедів”, які долетіли до кордонів області близько 5 ранку. Повітряна тривога тривала понад годину, протягом якої кілька разів лунали вибухи – працювали сили протиповітряної оборони ЗСУ.

За інформацією першого заступника начальника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна,

внаслідок атаки відбулось пошкодження об’єкту інфраструктури. Інформація щодо постраждалих чи пошкодження житлового фонду не надходила.

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, сили ППО знищили 16 з 18 дронів у межах Полтавської, Київської, Хмельницької, Миколаївської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook