Новини
Дозвілля

Весняні майстерки відбудуться у Хмельницькому

Гурт «Ладовиці» для активної громади різних вікових груп оголошує запис на серію майстер-класів присвячених весняній обрядовості.

З перших днів березня менторки етноколективу, який понад тридцять років досліджує фольклорні традиції Поділля, організовують і проводять тематичні майстерки орієнтовані на освоєння технік народного мистецтва:

Ми не тільки вчимось водити гаївки, співати веснянки з дітьми та дорослими, а і активно запрошуємо щосуботи о 14:00 до Хмельницького обласного художнього музею на майстер-класи. Заняття з традиційних українських рукотворів орієнтовані на дітей та дорослих. Ці майстерки мають на меті заглибити у заповіти поколінь молодь, родини, діток і навчити громаду локальним декоративно-прикладним методикам, – зазначає учасниця етноколективу «Ладовиці» Катерина Дияконова.

Всі майстерки будуть відбуватися в приміщенні Хмельницького обласного художнього музею, де вже понад два роки знаходиться артсвітлиця колективу. Так, вже цієї суботи 2 березня діти віком від 5 до 12 років запрошуються на майстерню з виготовлення «Листівки-витинанки», яку проведе майстриня народного мистецтва Оксана Цимбалюк.

9 березня майстриня Вероніка Коваль подарує насолоду створенням «Журавлика з каната» – традиційної іграшки з якою діти бігали закликати весну.

Створити українську весільну прикрасу, які колись радо виготовляли жінки перед весіллям – віночок з воску можна буде 16 березня. Майстерню проведе викладачка Катерина Дияконова.

Завершиться калейдоскоп субот свята народного мистецтва 30 березня – макетуванням за індивідуальними мірками подільської сорочки. Під час майстерні учасники продовжать знайомство з особливостями пошиття власної сорочки за стародавнім кроєм.

Для того, щоб стати учасником мистецьких гостин потрібно написати на сторінки гурту у соціальних мережах.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook