Новини
Офіційно

Послугу з формування життєстійкості запроваджують в одній з громад Хмельниччини

У Волочиській громаді запускають послугу з формування життєстійкості для ветеранів війни, родин військових, внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю, малозабезпечених та літніх людей. Ця програма покликана допомагати цим категоріям громадян.

Реалізацію цього проєкту активно підтримували депутат Хмельницької обласної ради від «Слуги Народу» Сергій Зозуля та голова фракції «Слуга Народу» у Волочиській міській раді Сергій Музика.

«Волочиська громада однією з перших в Україні запускає послугу з формування життєстійкості – ініціативу Міністерства соціальної політики, покликану комплексно підтримувати ментальне здоров’я українців», – зазначив Сергій Музика.

Мета цієї послуги – навчити кожного бути емоційно та ментально стабільним у кризових умовах, долати стрес, здобути навички першої психологічної допомоги рідним. Отож, із квітня 2024 року всі мешканці Волочиської територіальної громади, у тому числі ВПО, можуть звернутися по фахову допомогу психологів та фахівців із соціальної роботи.

«Впровадження цієї послуги в нашій громаді відбувається завдяки підтримці та тісній співпраці з керівником одного із підприємств Віктором Іванчиком, який із початку повномасштабної війни у 2022 році став ініціатором із запровадження в громадах програми «Життєстійкості» разом із Мінсоцполітики», – зазначив Сергій Зозуля.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook