Новини
Офіційно

У владі Кам’янця пояснили, чому запровадили пропускний режим у будівлі міської ради

Положення про організацію пропускного режиму до службових приміщень адміністративної будівлі Кам’янець-Подільської міської ради, оприлюднене днями, викликало чимало емоцій, зокрема, у місцевих мешканців. У владі пояснили, що спричинило появу такого документа та що змінилися після того, як його було затверджено.

Роз’яснення пояснили тим, що новина “серед журналістів та громадських активістів наробила чимало “шурхоту”.

До Кам’янець-Подільської міської ради надійшли листи від Хмельницької ОВА «Про посилення заходів із забезпечення громадської безпеки та порядку», Кам’янець-Подільської РВА «Про забезпечення в адміністративних будівлях органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, бюджетних установах та закладах додаткових заходів безпеки». На підставі цих листів, а також постанови Кабінету міністрів України від 18 грудня 2013 року № 939 Виконавчим комітетом Кам’янець-Подільської міської ради оновлено Положення про організацію пропускного режиму до приміщень адмінбудівлі та Правила перебування громадян в адмінбудівлі виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради.

Слід зауважити, що Кам’янець-Подільська міська рада була завжди відкритою для громадян, й буде відкритою надалі. Наразі, жодних проблем з доступом до будівлі немає. З метою посилення заходів безпеки відвідувачі міської ради при вході мають пред’явити документи, що посвідчують їх особу, в тому числі можна скористатись застосунком «Дія». Це звичайна вимога, що діяла завжди.

Зауважимо, що така практика давно існує в інших міських радах, а пропускний режим там уже налагоджений. Це абсолютно не є відгородженням від громадян, а лише впорядкуванням доступу до органу місцевого самоврядування, – йдеться у повідомленні на сторінці міської ради у соцмережах.

Також до роз’яснення додали відповідні документи.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook