Новини
Меджибізька селищна

Притулок для постраждалих від домашнього насильства відкрили у селищі на Хмельниччині

Дім для тимчасового проживання постраждалих від насильства відтепер є у Меджибізькій територіальній громаді у Хмельницькому районі. На створення такого притулку з державного бюджету виділили майже 6 мільйонів гривень. Ще близько трьох мільйонів надійшло від Меджибізької громади.

Також до реалізації проєкту залучили кошти фонду ООН, які виділив 2 мільйони гривень. За ці гроші зробили ремонт та купили обладнання.

Жертва домашнього насилля – це не обов’язково жінки. Це можуть бути люди старшого, або, як ми зараз говоримо, – елегантного віку. Коли їх діти не хочуть утримувати, або фізично їх ображають, або навіть і психологічний тиск на них є. Вони можуть до нас потрапити і тут перебувати до трьох місяців, поки не влаштують подальше своє життя, – розповіла директорка Меджибізького центру надання соціальних послуг Лалі Штаманетян.

Тут кожен може отримати психологічну підтримку. Також допоможуть влаштувати дитину у садочок чи школу.

Якщо людина не має бажання повертатися до власної домівки, а хоче остаточно розірвати з насильником свої стосунки, ми допомагаємо якось влаштуватися людині в житті. Знайти роботу, винайняти помешкання. Якщо за три місяці людина не може це все зробити, ми можемо їй надати додатково ще до трьох місяців часу, щоб вона розв’язала всі ці питання, – пояснила Лалі Штаманетян.

У будинку одночасно може проживати 9 осіб: 6 дорослих та 3 неповнолітніх. Тут є кухня, ванна кімната з пральною машиною, дитяча зона з іграшками. також є інклюзивне приміщення. У майбутньому тут планують відкрити перукарню.

На Хмельниччині це вже четвертий такий притулок. Інші три розташовані у Хмельницькому, Красилові та Волочиську.

Більше у сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook