Новини
Офіційно

Голова Хмельницької обласної ради бере участь у Європейському конгресі місцевого самоврядування

Голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк перебуває з робочою поїздкою у Польщі. У рамках візиту вона є учасником дводенного 9-го Європейського конгресу місцевого самоврядування, який проходить у місті Міколайки Вармінсько-Мазурського воєводства.

Тема цьогорічного Конгресу – «Майбутнє децентралізації в мінливому світі». Європейський конгрес місцевого самоврядування є платформою для обміну ідей та місцем зустрічі керівників місцевих органів влади та регіональних еліт, представників державного управління, громадських організацій та бізнесу. Оскільки місією Конгресу є створення сприятливої атмосфери та кращих умов співпраці між країнами та регіонами Центральної Європи, до участі у дебатах запрошені міжнародні партнери та експерти у відповідних галузях.

У роботі 9-го Європейського конгресу місцевого самоврядування беруть участь понад 2,5 тисячі керівників місцевих органів влади, регіональних еліт, представників державного управління, громадських організацій та бізнесу з усієї Європи. Зокрема учасниками форуму є понад 150 представників місцевого самоврядування з України – голови обласних рад, міські голови, народні депутати, депутати рад різних рівнів.

Як зазначає голова обласної ради Віолета Лабазюк, тема Конгресу є актуальною для України, де процес децентралізації – найбільш успішної та європейської реформи було розпочато ще в 2014 році. І, до слова, Хмельниччина стала лідером з децентралізації в державі, в області було створено 60 територіальних громад у складі 3-х  районів.  Відтак, органам місцевого самоврядування області вдалося збіль­ши­ти влас­ні до­хо­ди  та пок­ра­щи­ти ін­фраструк­ту­ру районів та населених пунктів.

Програма міжнародного форуму досить насичена, передбачається більше 200 заходів – програмних блоків, дискусійних панелей, лекцій та презентацій у  п’ятнадцяти тематичних напрямках, серед яких – економіка, бізнес, менеджмент, суспільство, фінанси, сталий розвиток, міжрегіональне співробітництво, форум регіональної культури, індустрія туризму та здоров’я.

Обговорення конгресу охоплюватимуть, зокрема, проблеми сучасного містобудування, механізми розвитку міст і регіонів, фінансування інвестиційних проєктів, управління містом, захист навколишнього середовища, політику в сфері охорони здоров’я та діяльність органів місцевого самоврядування в сучасних реаліях.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook