Новини
Надзвичайні події

Атака “шахедами” по Хмельниччині: у владі розповіли про наслідки

42 ударні безпілотники вночі атакували Україну з чотирьох напрямків. В межах Хмельницької області сили протиповітряної оборони збили шість з них. Про наслідки для області нічної атаки “шахедами” розповіли у владі.

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, “шахеди” запускали в кілька хвиль з Чауди та Балаклави (Крим), Курської області та Приморсько-Ахтарська (РФ). В результаті бойової роботи збито 38 «шахедів» у межах Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Харківської, Вінницької та Сумської областей.

На Хмельниччині, за інформацією ОВА, внаслідок повітряної атаки було пошкоджено об’єкт інфраструктури, через що кілька населених пунктів залишилися без світла. Також пошкоджень зазнав щонайменше один приватний будинок.

У міністерстві енергетики України уточнили, що під ударом “шахедів” опинилася одна з підстанцій Хмельницькобленерго, де виникла пожежа, що призвела до відключення повітряних ліній електропередач. Без світла залишилися понад 14 тисяч споживачів у 30 населених пунктах. До 8 ранку пожежу на об’єкті ліквідували, більшості споживачів електропостачання відновили.

Що до постраждалих або загиблих, то, за інформацією Хмельницької ОВА, таких даних не надходило.

Також у військовій адміністрації повідомили, що сьогодні, 6 березня, заплановані військові навчання у межах Хмельницької громади, відтак хмельничани та мешканці прилеглих сіл можуть чути гучні звуки. Нагадаємо, днями звуки вибухів налякали хмельничан, які не були попереджені про виконання вибухових робіт в межах громади.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook