Новини
Офіційно

Податківці виявили на Хмельниччині пів сотні неоформлених найманих працівників

У січні-лютому 2024 року на Хмельниччині було проведено 101 результативну фактичну перевірку з питань дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами), здійснення фізичною особою підприємницької діяльності без державної реєстрації.

За результатами перевірок виявлено 49 найманих осіб, з якими не оформлено трудові відносини, та встановлено 62 фізичні особи, що здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації. 

Інформацію про порушення, виявлені в ході контрольно-перевірочних заходів, передано до Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, а також до районних судів за місцем вчинення адміністративного правопорушення.

Податківці вкотре закликають роботодавців працювати легально та використовувати працю лише оформлених належним чином працівників.

Незадекларована праця позбавляє найманих працівників можливості захисту своїх інтересів, сприяє ухиленню від сплати податків, а відповідно і до ненадходження до бюджету потрібних для країни коштів, зазначають в управлінні оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook