Новини
Надзвичайні події

Вибухи на Хмельниччині: ворожі безпілотники атакували область з чотирьох сторін

Повітряна тривога на Хмельниччині на початку доби 6 березня тривала майже три години. Ворожі ударні безпілотники, що спочатку пролетіли область “транзитом”, згодом повернулися та скупчилися переважно у Хмельницькому районі. Там, за інформацією місцевих телеграм-каналів лунали вибухи.

У моніторингових каналах нічну атаку “шахедів” назвали найбільш потужною за останній місяць. Попередньо, йшлося про кілька десятків ударних дронів, які росіяни запустили по областях України з півночі та півдня. Переважно під атакою була Одещина, однак дісталося й іншим областям. Так, повідомляли про три влучання у Сумах, куди “шахеди” залетіли з Курської області.

На Хмельниччину ворожі безпілотники спочатку зайшли з Вінниччини та, пролетівши через південь області, пішли курсом на Тернопільщину. Під загрозою були Тернопільська, Львівська та Івано-Франківська області. Ще частина дронів з півночі спочатку летіли курсом на Житомирщину та Рівненщину. Проте згодом група орієнтовно з 4-6 “шахедів” повернулася на Хмельниччину з трьох напрямків та попрямувала на Старокостянтинів. Про це написали у Повітряних силах ЗСУ.

Місцеві канали повідомляли про декілька вибухів на території Хмельницького району, в тому числі йшлося про щонайменше один потужний вибух поблизу Старокостянтинова, однак ця інформація неофіційна та потребує підтвердження.

Також у соцмережах повідомили про знеструмлення деяких районів Старокостянтинова після ворожої атаки.

Цю інформацію підтвердили у місцевій спільноті Старокостянтинів 24/7

Офіційна інформація про кількість випущених та збитих “шахедів” та про наслідки ворожої атаки на Хмельниччину – вранці від Хмельницької ОВА.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook