Новини
Кримінал

Хмельничанин за гроші намагався нелегально потрапити до Румунії

Прикордонники в Чернівецькій області затримали п’ятьох порушників та їхнього провідника. Серед чоловіків, які незаконно намагалися перетнути кордон, був і мешканець Хмельницького.

Під час реалізації оперативної інформації, неподалік кордону з Румунією, прикордонний наряд затримав трьох мешканців Тернопільської області, хмельничанина та киянина. Порушники намагалися втекти, проте невдало. Згодом прикордонники зупинили також мікроавтобус, яким місцевий мешканець доставив цих «туристів» до кордону. Як стало відомо правоохоронцям, чоловіки заплатили за нелегальну подорож до Румунії від 6 до 10 тисяч доларів США, повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Наразі тривають пошуки головного організатора цієї “мандрівної” схеми. За незаконне переправлення осіб через державний кордон України йому та його помічнику загрожує кримінальна відповідальність за ст. 332 ККУ, що передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Затримані порушники відбулися адміністративними протоколами за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України (накладення штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення) та злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону (накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб).

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook