Новини
Бізнес

Вертикальні пральні машини: чи поступаються вони горизонтальним?

Пральні машини з вертикальним завантаженням багатьма споживачами сприймаються як застарілі моделі, напівавтомати «для дачі». Такий погляд пов’язаний з тим, що раніше всі напівавтомати передбачали лише вертикальне завантаження. Сьогодні ж автоматичні вертикальні машини за функціональними можливостями не поступаються моделям з горизонтальним завантаженням.

Навіщо потрібні такі машини?

В цілому моделі з люком попереду дійсно переважають на ринку та вважаються загальноприйнятим стандартом. Машини, які мають люк зверху, переважно купують в тих випадках, коли у квартирі обмаль місця. Вони доволі вузькі, тому їх можна встановити у куточку маленької ванної кімнати. До того ж їм не потрібен простір попереду для відкривання люка. А от вбудувати в кухонні меблі таку машину не вийде — над нею простір повинен залишатися вільним, інакше люк неможливо буде відкрити.

Слід врахувати, що вертикальні машини частіше розраховані на невелику кількість білизни — зазвичай 6–7 кг, хоча іноді зустрічаються й більш об’ємні моделі. Наприклад, Whirlpool 3LWTW 4705 — ця вірпул пральна машина вміщує цілих 15 кг. До речі, ця компанія є одним з нечисленних виробників, які пропонують широкий вибір вертикальних машин.

Ще одна перевага таких моделей — можливість спокійно додати білизну в барабан у процесі прання. Навряд чи ця особливість стане визначальною при купівлі, але вона, безперечно, буде корисною для тих, хто часто забуває покласти у машину якийсь одяг.

Функціональність вертикальних машин

Що стосується технічного оснащення таких машин, то вони, як і горизонтальні, мають програми для різних типів тканин: деніму, пуховиків, дитячого одягу, постільної білизни, ковдр тощо. В передових моделях застосовується інверторний двигун, що зменшує витрати електроенергії на нагрів. Більшість вертикальних машин сьогодні оснащуються LED-дисплеями, а найпрогресивнішими моделями можна керувати зі смартфона. 

Єдиний момент, у якому вертикальні машини дійсно поступаються горизонтальним, у них не буває функції сушки, що зумовлено особливостями конструкції.


Реклама
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook