Новини
Суспільство

Перші партії ядерного палива отримала Хмельницька АЕС

Енергоатом провів низку технічних робіт та придбав необхідне обладнання, щоб всі українські атомні енергоблоки з реакторами ВВЕР-1000 та ВВЕР-440 працювали на ядерному паливі американської компанії.

Хмельницька АЕС отримала перші партії ядерного палива для двох енергоблоків. Донедавна вони працювали на російському паливі, закупленому до повномасштабного вторгнення. Відтепер усі вітчизняні атомні електростанції будуть використовувати американські тепловидільні збірки.

Все паливо, яке буде постачатися, воно буде за технологією Westinghouse, або вироблене «Westinghouse», або вироблене на нашому власному виробництві, яке ми запускаємо з 2026 року в Україні, це буде наше українське паливо за технологією «Westinghouse», – прокоментував керівник “Енергоатому” Петро Котін.

Компанія провела низку технічних робіт, щоб усі атомні енергоблоки працювали на ядерному паливі «Westinghouse».

Я мав бесіду з керівництвами «Westinghouse» з цього приводу і ми домовились максимально пришвидшити зараз всі процеси по будівництву лінію виробництва атомного палива за технологією «Westinghouse» в Україні. Над цим працюємо. Ну, а Хмельницьку атомну станцію вітаю з новим надійним паливом, – додав Петро Котін.

Тож у результаті Енергоатом разом з «Westinghouse» зруйнували монополію Росії на ринку ядерного палива, йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook