Новини
Події

У Шепетівці створили клуб для людей похилого віку

Клуб «Активного довголіття» призначений для підтримки людей похилого віку. Серед таких є і внутрішньо переміщені особи. Реалізація проєкту стала можливою завдяки співпраці Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України з Норвезьким Червоним Хрестом.

Шепетівська міськрайонна організація заснувала в себе клуб «Активного довголіття». Це активність, розрахована на участь старшого покоління, для того, щоб вони збиралися і проводили спільно заходи. Це досить класна ініціатива, і в Хмельницькій області це перше місце, де створено такий клуб для людей, оскільки старше покоління потребує нашої уваги, допомоги, – коментує керівник Хмельницької обласної організації ТЧХУ Богдан Малінський.

Основна мета клубу – підтримка самотніх людей похилого віку, організація їх дозвілля та навчання корисних навичок на різних тренінгах. Саме тут люди можуть активно проводити свій вільний час та спілкуватись.

Відкриття клубу було творчим – з українськими піснями та поезією.

Спочатку чутки йшли, що ми ходимо в садочок. Ми пройшли садочок, ми пройшли школу, юність, і підійшла не старість, а похилий вік. І ми, хто нам скаже, що ми ходимо в садочок, то ми задоволені. Ми хочемо ходити у цей дитсадок, – каже учасниця клубу Ніла.

Мені 73 роки, пішов 74-й. Дуже мені подобається. Я стала в 70 років малювати. Не брала до цього пензлика, а тепер тут виставлені мої картини, – ділиться своїм досвідом учасниця клубу Антоніна.

Клуб активного довголіття – можливість для кожного відкрити свій потенціал у будь-якому віці, зазначають журналісти каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook