Новини
Інфраструктура

Понад два десятки комунальних машин чистили Хмельницький від снігу

Понад 20 одиниць спецтехніки працювало сьогодні на вулицях міста. У департаменті інфраструктури розповіли: прибирати Хмельницький від березневого снігу почали ще вдосвіта. На дороги висипали майже 120 тонн солі. До розчистки пішохідних зон задіяли понад 200 комунальників. Попри це, вранці у місті не обійшлося без заторів та аварій.

У нас чергували автомобілі. Звичайно, що не всі, адже ми вже цілий місяць займаємося прибиранням міста, вивезенням бруду, відповідно, частина техніки переобладнана “під літо”. Частина техніки була на чергуванні. Шість машин-посипачів, працює тракторна техніка з щітками – 15 одиниць, – розповів директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок.

Очільник департаменту додав, що, зважаючи на погодні умови, хмельничани мають з розумінням поставитися до ситуації.

Практично, якогось накату на дорогах немає. Десь залишилася така снігова “кашка”, сіль діє. Трішечки потепліло, воно зараз буде інтенсивно танути, тому, думаю, не буде потреби випускати техніку з відвалами для того, щоб цей сніг горнути, – додав Василь Новачок.

Вранці у місті не обійшлося без заторів та ДТП. Хмельничани кажуть: за їхніми спостереженнями ситуація не настільки складна, як здається на перший погляд. Просто в першу чергу потрібно дотримуватися дистанції та швидкісного режиму. А найбільшу небезпеку наразі становлять водії, які вже “перевзули” свої автівки у літню гуму.

За інформацією управління патрульної поліції в Хмельницькій області, з 6 до 11 години ранку патрульні склали 9 протоколів за фактами ДТП.

Зіштовхнулися із труднощами пересування містом і пасажири громадського транспорту. Зокрема, довго довелося їхати мешканцям мікрорайону Озерна у напрямку центру. Проблематично було виїхати також з мікрорайону Лезневе, зокрема, якщо зазвичай дістатися звідти до центру можна за пів години, то сьогодні, кажуть хмельничани, лише до проспекту Миру їхали 40 хвилин.

Пообіді опади у Хмельницькому припинилися. Ситуація у місті стабілізувалася. Однак, нагадаємо ще раз, за прогнозами синоптиків, увечері можливе зниження температури, відтак снігова “каша”, що не встигла розтанути, може перетворитися на крижану, що, зрозуміло, знову ускладнить ситуацію як на дорогах, так і на тротуарах.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook