Новини
Інфраструктура

Мешканці Хмельниччини боргують за доставку газу понад 40 мільйонів гривень

Вчасні розрахунки за доставку газу, як і за всі комунальні послуги, вкрай важливі, особливо  в період війни. Окрім того,  це є обов’язком споживачів.  Оскільки, відповідно до законодавства, саме  ці надходження реалізуються на придбання необхідного розхідного обладнання та матеріалів, проведення ремонтів, заміну та модернізацію газорегулюючого обладнання, газопроводів, виплату заробітної плати працівникам, функціонування аварійно-диспетчерської служби. Адже газорозподільній системі Хмельниччини – близько 70 років, тож потребує системної підтримки і значних капіталовкладень.

Водночас усі ці витрати контролюються державним регулятором НКРЕКП.

Підприємство критичної інфраструктури – Хмельницька філія «Газмережі», працює  24/7 в умовах воєнного стану і забезпечує  безперебійний газорозподіл до понад 400 тис. споживачів та на підприємства. Як результат, навіть у такі  складні опалювальні періоди і  виклики війни, наші клієнти  жодним чином не відчувають   перебоїв з доставкою газу. Газ в оселях є завжди.

Споживачі боргують за доставку газу  42 млн. грн.

Понад 80% споживачів сумлінно та вчасно розраховуються за доставку газу (до 20 числа місяця). Тож дякуємо кожному споживачеві за розуміння важливості послуги. Однак, такі багатомільйонні борги  вкрай небезпечні, адже газорозподільна система потребує щомісячних планових інвестицій та виконання робіт згідно Плану розвитку підприємства.

Окрім того, кожна оплата – це інвестиція користувачів газу у власну безпеку.

 Тож переконливе прохання – вчасно розраховуватись за отримані послуги розподілу.

Як доставляється газ до оселі

Аби блакитне паливо  безперебійно та безпечно надходило до домівок споживачів, фахівці Хмельницької філії «Газмережі» цілодобово підтримують стабільний тиск у мережах. Адже у магістральних трубопроводах газ перебуває під високим тиском, тож перш, аніж потрапити до споживача, він понижується — спочатку до середнього тиску, а потім до низького (газове обладнання споживачів працює з газом низького тиску). У складному процесі доставки (розподілу) газу,  газівники  регулюють тиск у газогонах, проводять технічне обслуговування мереж і підтримують у робочому стані тисячі одиниць обладнання.

Цей процес безперервний і не припиняється навіть у вихідні та свята.

Чи змінився тариф на розподіл  газу? 

Ні, уже кілька років тариф на розподіл газу є незмінним та складає 1,848 грн. з ПДВ. Як відомо, оплата послуги доставки природного газу визначається тарифом, розмір якого затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у галузях енергетики та комунальних послуг.

Наразі плата за доставку газу передбачена ЗУ “Про ринок природного газу”, Кодексом ГРМ, Типовим договором на розподіл та є вкрай важливою в період воєнного стану для енергетичної безпеки області та кожної родини.

Як сплатити за доставку?

  • особистий кабінет на сайті Газмережі  https://my.grmu.com.ua/login або Хмельницької філії “Газмережі
  • онлайн-банкінг «Ощад 24/7», «Приват-24», “Монобанк» ін.)
  • термінали самообслуговування EasyPay, IPay
  • каси банків
  • відділення Укрпошти

Реквізити для оплати:

Побутові споживачі (населення):

отримувач – Хмельницька філія «ГАЗМЕРЕЖІ»

код за ЄДРПОУ 45346590, МФО 315784,

п/р UA733157840000026030300461328

АТ “Ощадбанк”

В призначенні платежу обов’язково вказуйте ваш особовий рахунок, ПІБ та адресу. Особові рахунки не змінилися та починаються на «1400ХХХХХХ», складаються з 10 цифр.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook