Новини
Духовність

Рятувальники Хмельниччини перевіряють храми напередодні Великодня

Щоб запобігти надзвичайним подіям під час богослужінь, рятувальники Хмельниччини проводять протипожежні інструктажі з настоятелями храмів та особами, відповідальними за стан пожежної безпеки у культових закладах.

У ГУ ДСНС у Хмельницькій області нагадують, що найпоширенішими причинами виникнення пожеж у святинях є: коротке замикання електромережі, порушення правил пожежної безпеки під час влаштування та експлуатації електромереж чи електроприладів, систем опалення, або ж нехтування правилами безпеки у разі використання відкритого вогню. Усі священнослужителі отримали листівки із відповідним застережним змістом.

Довідка: У 2024 році католики святкуватимуть Великдень 31 березня, православні – 5 травня. Дату Великодня розраховують так: беруть день весняного рівнодення (21 березня) і дивляться, коли настане найближчий до нього повний місяць. У першу неділю після цієї повні святкують Великдень. Також у православних Великдень не може співпадати з єврейським святом Песах (у католиків такої вимоги немає). Зазвичай католики та православні святкують Великдень у різні дні, проте іноді дата свята співпадає. Так буде наступного, 2025 року – 20 квітня. У 2026 році католики відзначать Великдень 5 квітня, православні – 12 квітня.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook