Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому не планують завершувати опалювальний сезон раніше

У комунальників Хмельницького відреагували на заяву НАК “Нафтогаз” про ймовірне дострокове завершення опалювального сезону. За словами керівника профільного департаменту, в обласному центрі відключати опалення наприкінці березня не планують. Однак, зрештою, все залежатиме від погоди.

Нагадаємо, голова “Нафтогаз України” Олексій Чернишов заявив, що опалювальний сезон в Україні може закінчитись наприкінці березня. Причина – тепла погода, яка (за деяким виключенням) спостерігається останнім часом. Однак у Хмельницькому беруть до уваги постанову Кабміну, відповідно до якої рішення про початок та завершення опалювального сезону ухвалюють органи місцевого самоврядування. При цьому стежитимуть за середньодобовою температурою повітря.

5 квітня 2023 року у Хмельницькому випало 10 сантиметрів снігу, тому передбачати, чи будемо вимикати опалення 30 березня, чи 5 квітня, ми не можемо. Будемо дивитися, чітко дотримуючись чинного законодавства. І опалювальний сезон у місті буде закінчено, якщо протягом трьох діб середньо добова температура буде більшою, ніж плюс вісім. Якщо будуть якісь певні дні тепліші, то за вже звичною процедурою тепловики обмежуватимуть температуру теплоносія, або навіть, можливо, на день зупинятимуть котельні, і включатимуть їх тільки вночі для того, щоб зекономити газ для держави, і для того, щоб зменшити розміри платіжок за тепло, – прокоментував директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок.

Також він додав, що в обласному центрі за багато років вибудована система, за якої дитячі садки та лікарні можуть отримувати теплопостачання окремо від житлових будинків.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook