Новини
Надзвичайні події

У Хмельницькому внаслідок масованої атаки є жертви та постраждалі, пошкоджені будинки та інфраструктура

Ймовірно, наймасштабніша та найважча повітряна атака за весь час повномасштабного вторгнення росіян в Україну. Наразі важко порахувати, скільки всього повітряних засобів ураження випустили цієї ночі по цивільних об’єктах та інфраструктурі. Під ударом опинилися більшість областей України. В частині з них пошкоджено об’єкти інфраструктури. Атакували росіяни також Хмельницьку область. Для обласного центру наслідки, за словами Хмельницького міського голови, жахливі: є жертви, травмовані та пошкодження об’єктів. Також у місті скасували курсування деяких тролейбусів.

Ворог цієї ночі бив по Україні усіма можливими засобами: ракетами зі літаків Ту-95, ТУ-22М3, МіГ-31К, балістичними ракетами, та найбільше використав ударних БпЛА, кількість яких наразі точно невідома. Офіційну інформацію очікуємо від Повітряних сил.

На Хмельниччині повітряна тривога тривала 6 годин з 1 ночі до 7 ранку. Спочатку область атакували “шахедами” знову з кількох сторін – основна маса залетіла з Вінниччини, проминула область, та попрямувала на захід країни. Згодом деякі БпЛА повернулися та атакували Хмельницький та Шепетівський район. Близько 5 години ранку в деяких громадах почалися проблеми з електропостачанням. Як повідомляли кореспонденти Суспільного, світло подекуди зникло у Хмельницькому, Шепетівці, Старокостянтинові, Красилові та навколишніх селах. Через проблеми з електрикою, частина хмельничан залишилися не лише без світла, а й без води та тепла.

Про наслідки повітряної атаки для Шепетівки повідомив міський голова Віталій Бузиль:

Під час перебування у повітрі літаків МіГ-31К повідомлялося про пуски ракет “Кинджал” на Старокостянтинів. Наслідки будуть повідомлені пізніше.

У Хмельницькій ОВА попросили зберігати інформаційну тишу:

Найважчі наслідки повітряної атаки – у Хмельницькому. За інформацією міського голови Олександра Симчишина в місті є загиблі та травмовані серед цивільних. Пошкоджено будинки та об’єкти інфраструктури:

В “Електротрансі повідомили” про зміни в організації руху громадського транспорту: на деяких маршрутах замість тролейбусів курсуватимуть автобуси.

Наразі це вся офіційна інформація. Стежте за новинами.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook