Новини
Офіційно

На Хмельниччині двічі працювала ППО

Під час чергової комбінованої повітряної атаки росіян на Хмельниччині повітряна тривога тривала чотири з половиною години – від 01.40 до 06.07. Проте на цьому тривожність для мешканців області не закінчилася – о 09.30 сирени загуділи знову – через загрозу “Кинджалів”. У безпечних місцях ті, хто встигли, провели пів години – відбій пролунав о 09.59. На Хмельниччині під час обох повітряних атак лунали вибухи – сили ППО відпрацьовували по ворожих цілях.

Роботу сил протиповітряної оборони підтвердив перший заступник начальника Хмельницької ОВА.

За інформацією Повітряних сил ЗСУ під час нічної атаки російські окупанти атакували Україну загалом 57 засобами ураження: 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС та 28-ма ударними БпЛА типу «Shahed». Силами ППО було збито 43 повітряні цілі: 18 ракет та 25 ударних БпЛА. Основний ракетний удар було спрямовано на Львівщину, також ракети збивали на Київщині.

За інформацією Укренерго, ранкова атака суттєво не вплинула на роботу енергосистеми. Однак після попередньо ракетної атаки на Хмельниччині при зростанні споживання можливе застосування графіків відключень.

Як рухалися “шахеди” та ракети під час атаки вночі, показали на карті. Щонайменше одна з ракет, як видно на карті, входила у повітряний простір Польщі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook