Новини
Події

У Хмельницькому волонтери передали fpv-дрони для ЗСУ

Військовослужбовцям з Хмельниччини, які стоять на захисті країни та нищать ворога, передали 27 FPV-дронів вартістю понад 450 тисяч гривень.

Передавали цінне обладнання у Волонтерському центрі «Захист». Як розповіли самі волонтери, на дрони почали збирати вкінці 2023 року, оголосивши акцію з продажу благодійних календарів, виготовлення яких забезпечило ТОВ «Монускрипт». За три місяці  вдалося зібрати понад пів мільйона гривень. Найбільш активно благодійні календарі розповсюджували серед навчальних закладів міста Хмельницького. Саме завдяки департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради (школам, ліцеям, гімназіям, дошкільним закладам, позашкіллю) вдалось зібрати понад 400 тисяч гривень.

Найбільший внесок серед навчальних закладів зробив Хмельницький ліцей №5, зокрема найактивнішим став 4-В клас. За словами директорки навчального закладу Олени Броварської, допомагати Збройним силам України не лише потрібно, а й почесно.

Також до благодійної справи долучилися ПМСД обласного центру, комунальні заклади Хмельницької обласної ради.

Ми вдячні ідейним натхненникам – сім’ї Посвистак, ТОВ «Монускрипт» та його партнерам, навчальним закладам та всім, хто долучився до збору. Ми зібрали значні кошти і допомогли п’ятьом підрозділам ЗСУ. Звичайно, хотілося б, щоб благодійні збори для Збройних Сил України закривались швидше, адже це наближає нашу спільну перемогу, – підкреслює Леся Стебло, співорганізаторка збору та виконавча директорка ГО «Захист – об’єднання волонтерів».

Активну участь у зборі, підбір, закупівлю та логістику FPV-дронів забезпечила громадська організація «Захист – об’єднання волонтерів». Як повідомила голова організації Катерина Луцик, усі технічні моменти з вибору обладнання узгоджували з військовими, які безпосередньо виконують бойові завдання:

Ці дрони багаторазові, з потужною батареєю, а також, що дуже важливо, вони обладнанні системою, яка дозволяє їм бути непомітними перед ворожим устаткуванням радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Військові зауважують, дрони – вкрай необхідні на передовій  у великій кількості. Вони зберігають життя українських захисників, дозволяючи вести бій дистанційно. Тому долучатись до зборів важливо і необхідно. Волонтери ж «Захисту» нагадують, придбати благодійний календар за донат для ЗСУ досі можна на волонтерському центрі за адресою вул.Кам’янецька, 76.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook