Новини
Кримінал

Судитимуть мешканця Хмельниччини, який незаконно пиляв дерева та робив з них піддони

За процесуального керівництва Летичівської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Вовковинецької громади у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях та використані, розпорядженні майном, одержаним злочинним шляхом. 

Як повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі, у лютому 2024 року чоловік, не маючи жодних дозвільних документів, здійснив незаконну порубку 20 тополь у захисних лісових насадженнях ділянки автодороги. Надалі розпиляв колоди на дошки, збив з них піддони та продав на ринках м. Хмельницького. 

Своїми діями спричинив шкоду навколишньому природному середовищу на загальну суму понад 540 тисяч гривень

Досудове розслідування здійснюється слідчими Відділу поліції №3 Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області. Частина 4 статті 246 ККУ – “Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу” – передбачає покарання: позбавлення волі на строк від 5 до 7 років. Частина 1 статті 209 ККУ – “Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом” – передбачає покарання: позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook