Новини
Екологія

Новий ліс висадили на Хмельниччині лісівники

Лісівники філії «Старокостянтинівське лісове господарство» ДП «Ліси України» створили новий ліс на майже 5 гектарах землі, яку минулоріч передала їм Старокостянтинівська громада. Раніше тут був пустир, а тепер ростуть понад 20 тисяч сіянців.

Співпраця з місцевим самоврядуванням у лісівників Старокостянтинівщини триває вже понад 15 років. За цей час було передано 500 гектарів деградованих та самозаліснених земель. Наразі триває оформлення технічної документації ще на 10 га самосійних лісів.

Сьогодні я разом з лісівниками долучився до висадки дерев на ділянці, яку передала наша громада. Раніше тут не було нічого, а тепер ростиме сосна, модрина, береза та вільха. Це користь для всіх. Через декілька років люди зможуть тут відпочивати, збирати гриби. Це буде дім для тварин та біорізноманіття. Громада також отримуватиме надходження у бюджет. Таким чином ми не лише покращуємо екологічний стан, але й інвестуємо у майбутнє, – прокоментував заступник Старокостянтинівського міського голови Володимир Богачук.

Як розповів директор Подільського лісового офісу Василь Гончар, завдяки співпраці з громадами цьогоріч лісівники планують створити понад 120 га нових лісів.

Минулого року до лісового фонду Подільського офісу приєднано 156 га самозаліснених та деградованих земель. На 2024 рік темпи збавляти не плануємо – подано перспективних клопотань на площу понад 470 га,додав посадовець.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook