Новини
Надзвичайні події

Під час атаки “шахедів” на Хмельниччині лунали вибухи

Ще одна атака ударних безпілотників знову не оминула Хмельниччину. Один з “шахедів”, запущених з мису Чауда на Чорному морі, здолавши чималу відстань, дістався області, де, ймовірно, був знищений силами ППО.

Це була досить коротка, як для Хмельниччини повітряна тривога, пов’язана з атакою шахедів, – якихось 45 хвилин. Однак, шлях, що здолав ударний БпЛА “Shahed 136”, як підрахували у спільноті Старокостянтинів 24/7, виявився чималим, як за часом, так і за відстанню:

Шахед, який зайшов із Запоріжжя, літав близько 6 годин, облетів 10 областей і, нарешті, завдяки силам ППО завершив свій політ в Старокостянтинові…

Найпопулярніший “контролер” повітряних цілей, що атакують Україну, Ваньок з Миколаєва відстежувати заблукалу повітряну істоту почав близько 9 години вечора і завершив о 23:58, коли у Старокостянтинові повідомили про вибухи та ймовірне збиття БпЛА, тим самим підтвердивши, що це був саме той “мопед”, який облетів пів країни, щоб здохнути на Хмельниччині.

Також у спільноті Старокостянтинова поширили мем, що останніми днями “гуляє” у мережі, супроводивши його коментарем:

Жарт смішний, ситуація не дуже. Жити в Старокостянтинові і спокійно спати вночі – речі не сумісні.

Тим часом у моніторингових каналах повідомили про зліт щонайменше 6 бортів Ту-95 з аеродрому “Оленья” станом на 00:05.

Кількість бортів буде уточнюватись. Входження до Саратовської області та Каспій-Волгодонського регіону очікується розрахунково о 03:00-04:30. (За зимовим часом. О 04:00-05:30 за літнім).

У Повітряних силах ЗСУ цю інформацію станом на 02.00 не підтвердили.

ОНОВЛЕНО: Станом на 4:28 пуски ракет зі стратегічної авіації підтверджено.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook