Новини
Кримінал

На Хмельниччині притягнуть до відповідальності молодика, який вчинив наругу над релігійною символікою (ВІДЕО)

Відео молодого чоловіка, який пізно увечері гуляє містом з хрестом, ймовірно, десь вкраденим, а потім чинить наругу над церковною символікою, поширили днями у соцмережах міста Городок Хмельницького району. На правопорушника відкрили кримінальне провадження.

Відео, поширене у соцмережах, складається з двох частин: спочатку молодик “урочисто” носить невідомо де взятий хрест на плечі, а потім, ймовірно, він же в компанії однолітків “грає” в керлінг, футболячи щіткою по асфальту інший хрест. І все це “оздоблене” російською музикою.

За інформацією Городок.City, на правопорушника відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 КК України “Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого”, а саме наруга над “предметами, що знаходяться на (в) могилі, в іншому місці поховання”.

Це відео ми побачили 3 квітня під час моніторингу соціальних мереж. Зловмисника вже знайдено. По даному факту внесені відомості до єдиного реєстру досудового розслідування, – прокоментував виданню начальник сектору превенції відділу поліцейської діяльності №1 Юрій Плавуцький.

– Ганебний вчинок маємо у Городку. Обставини вчинення злочину встановлено, знаряддя злочину теж встановлено, як і осіб, які брали участь у події,повідомив заступник начальника відділу поліцейської діяльності №1 Хмельницького районного управління поліції ГУНП Микола Бельський в ефірі Городоцького радіо.

Молодику загрожує штраф до 34 тисяч гривень, або арешт на строк до шести місяців чи обмеження волі на строк до трьох років. Якою буде відповідальність для його спільників, не уточнюється.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook