Новини
Кримінал

На Хмельниччині врятували понад 60 гектарів землі у гідрологічному заказнику

За результатами розгляду позову Хмельницької окружної прокуратури судом скасовано незаконну державну реєстрацію речових прав на 62 га землі вартістю майже 390 мільйона гривень.

Як повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі, йдеться про гідрологічний заказник місцевого значення «Вовчанський» на території Розсошанської ОТГ Хмельницького району. Він був створений у 1982 році для збереження в природному стані колишніх торф’яних кар’єрів для відтворення генофонду тваринного та рослинного світу.

Територія входить до складу природно-заповідного фонду України як національне надбання та є складовою часткою світової системи природних територій та об’єктів, що перебувають під особливою охороною.

Попри це, на підставі матеріалів інвентаризації 62 га землі, розташовані в межах заповідної території, було віднесено до земель сільськогосподарського призначення. Аби не допустити знищення заказника обробітком земельної ділянки, окружна прокуратура звернулась до суду з відповідними позовними вимогами, які Господарський суд Хмельницької області підтримав.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook