Новини
Суспільство

Правоохоронці Хмельниччини надали допомогу евакуйованим мешканцям прифронтових громад Сумщини

Поліцейські Сумщини спільно з колегами з Хмельниччини надали допомогу евакуйованим мешканцям прифронтових громад Сумської області. Правоохоронці, завдяки підтримці громадської організації “Кам’янець-Подільський Ратуша”, доставили до Охтирського району та роздали сім’ям близько п’яти тонн корисного гуманітарного вантажу, якого зараз конче потребують громадяни, які залишилися без житла.

Днями Старший інспектор з особливих доручень Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України, представник Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції України в Сумській області разом з колегами з Дунаєвської територіальної громади Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області та керівником ГО “Кам’янець-Подільський Ратуша” вирушили на Охтирщину. Саме цей регіон області наразі один з найбільших потерпає від постійних ворожих обстрілів та бомбардувань. У супроводі поліцейських офіцерів громад Охтирського району вони доставили продукти, овочі, теплий одяг для дітей та дорослих, матраци, ковдри, рушники, посуд та багато іншого.

Увесь вантаж правоохоронці розфасували у 300 продуктових наборів та безпосередньо передали потребуючим родинам. Зокрема, сім’ям з дітьми – дитячі підгузки, суміші та дитячий одяг, пенсіонерам – одяг, постільну білизну та посуд, а також засоби гігієни та смаколики. Велику частину продуктів залишили у їдальні, де годують евакуйованих цивільних.

Дізнавшись про ускладнення ситуації в прифронтових населених пунктах Сумщини, поліцейські офіцери Дунаєвецької територіальної громади ініціювали серед населення благодійний збір допомоги. Ініціативу підтримали поліцейські Кам’янеччини, а організацію збору та доставку взяли на себе волонтери.

За обопільною домовленістю усіх учасників гуманітарної місії та враховуючи запит від самих постраждалих громадян, така робота буде продовжена, повідомили у поліції Сумської області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook