Новини
Офіційно

2400 осіб працевлаштували на Хмельниччині з початку року

Станом на початок квітня 2024 року кількість зареєстрованих безробітних на Хмельниччині становила 3,6 тис. осіб, в тому числі  212 учасників бойових дій,  936 безробітних з-поміж внутрішньо переміщених осіб. За три місяці року було працевлаштовано 2,4 тисячі осіб.

За даними Хмельницького обласного центру зайнятості, зріз безробітних виглядає так::

  • 78 % – жінки;
  • 43,5 % – мешканці сільської місцевості;
  • 25,1% – молодь віком до 35 років.

У січні-березні 2024 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 9,6 тисячі осіб. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 2140 роботодавців. В базі даних Хмельницької ОСЗ  налічувалось 7,1  тисячі вакансій. Середній розмір оплати праці становив  11 316 гривень  на одну вакансію.

Понад 50% вакансій, наданих в службу зайнятості,  припадає на робітничі професії. Найбільший попит на працівників спостерігається в переробній промисловості, оптовій та роздрібній торгівлі, сільському виробництві. Затребуваними залишаються такі професії: лікарів, швачок, водіїв автотранспортних засобів,  продавців продовольчих товарів, листонош, операторів поштового зв’язку,  продавців-консультантів, кухарів, інспекторів пенітенціарної системи, бухгалтерів, економістів, інженерів. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій, а саме: охоронниках, двірниках, вантажниках,  підсобних робітниках та інших.

З початку року, за сприяння обласної служби зайнятості, працевлаштовано 2,4 тисячі осіб, залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру 651 особа, організовано професійне навчання для 431 громадянина, а також 257 осіб отримали  ваучер на навчання.

За результатами оцінки бізнес-плану та проведеної співбесіди, з початку року Державний центр зайнятості ухвалив позитивні рішення щодо надання мікрогрантів на старт або розширення свого бізнесу 120 громадянам та 14 грантів – учасникам бойових дій та членам їх сімей,  які будуть провадити або вже провадять підприємницьку діяльність у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook