Новини
Екологія

Будівлі та суха рослинність горіли на Хмельниччині

П’ять пожеж ліквідували вогнеборці Хмельниччини протягом минулої доби. З них тричі довелося гасити займання сухої трави на відкритій території.

У селі Стригани славутські рятувальники ліквідували пожежу у житловому будинку, що сталася, ймовірно, через коротке замикання електромережі. Вогонь знищив перекриття, пошкодив покриття, домашнє майно.

У селі Писарівка старокостянтинівські надзвичайники ліквідували займання в господарчій споруді, що сталася, попередньо, через порушення правил монтажу печі та димаря.

Крім того, на Хмельниччині продовжують ліквідовувати наслідки “діяльності” спалювачів сухої рослинності. Три такі пожежі гасили у Шепетівці та поза межами сіл Масівці та Веснянка Хмельницького району.

Рятувальники, як і щовесни не втомлюються нагадувати мешканцям Хмельниччини про шкоду, що завдає спалювання сухої трави. Додають, це розуміють навіть діти, а от дорослі ніяк не навчаться:

Настав той час, коли діти сміливо можуть давати поради старшому поколінню. І все тому, що вони: прогресивні, екоактивні та їм не все одно на якій землі та в яких умовах вони житимуть далі. Юні представники команди Дружин юних рятувальників-пожежних «Маленька перерва» зі Старокостянтинова радять не спалювати сухе листя, а компостувати. Бути господарями та господинями не лише на своїй земельній ділянці, а й свого життя та шанувати природу для дітей, яким тут жити.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook