Новини
Офіційно

Мешканців Хмельниччини попередили про нову шахрайську схему щодо пенсіонерів

Кіберполіція попереджає мешканців Хмельницької області про нову шахрайську схему, в якій зловмисники створюють телеграм-канали, де виманюють особисті та банківські дані пенсіонерів від імені державних закладів, при цьому використовують символіку цих установ.

Зокрема, у таких телеграм-каналах особам пропонують отримати неіснуючі види соціальних послуг. При цьому використовується символіка державних установ або вигаданих організацій, які нібито допомагають пенсіонерам.

Для маскування такі повідомлення розбавляються різними матеріалами і життєвими порадами.

Посилання, розміщені в таких анонімних телеграм-каналах, можуть вести на фішингові вебсайти або на ресурси, які містять шкідливе програмне забезпечення чи дезінформацію. В майбутньому такі телеграм-канали можуть швидко перепрофілюватися для поширення ворожої пропаганди,наголошують у кіберполіції України.

Правоохоронці радять перевіряти інформацію про доступні пенсіонерам соціальні послуги на офіційному сайті Пенсійного фонду України, або звернутися безпосередньо до свого управління ПФ за місцем проживання. Водночас інформацію про послуги для малозахищених груп населення можна дізнатися в Управлінні соціального захисту https://www.msp.gov.ua/news/8506.html

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook