Новини
Інфраструктура

Дитячий майданчик за ескізом загиблого захисника збудують у Хмельницькому

Дитячий майданчик, який планують цьогоріч встановити в парку імені Чекмана, розробили за ескізами хмельничанина Андрія Черніцького. Хмельничанин загинув 1 липня 2023 року на Луганщині, рятуючи побратимів. В пам’ять про захисника в Хмельницькому хочуть здійснити його мрію.

На ескізах – дитячий майданчик “Павук” і розрахунки необхідних матеріалів. Ще у 2018-му їх розробив хмельничанин Андрій Черніцький. Тоді депутат міської ради разом з дружиною Іванною
самотужки відновили скульптуру Миколи Мазура “Космодром” у парку імені Чекмана. Водночас Андрій хотів, аби в парку з’явився ігровий дитячий комплекс за його ескізами.

Однак реалізувати ідею не вдалося. Коли розпочалася повномасштабна війна, Андрій Черніцький, вдруге після 2014 року, пішов захищати Україну добровольцем.

В центрі мав бути павук, збоку – маленькі павучки, пружинки з павутин “кокон”, дуже цікаво. Тоді не було можливості його реалізувати. Я думаю, це буде гідна пам’ять про героя-хмельничанина, про Андрія Черніцького. І буде корисно і цікаво дітям, – коментує директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок.

Унікальний дитячий комплекс планують встановити у центральній частині парку ім. Чекмана, поруч із зоокуточком та колишнім танцювальним майданчиком. Старий майданчик, якому вже майже півстоліття, демонтують.

Вартість проєкту становитиме близько мільйона гривень.

Виготовили проєктно-кошторисну документацію і цього року, без залучення коштів з бюджету, виключно за кошти парку, ми розпочинаємо реалізувати цей проєкт. Комунальне підприємство “Парки і сквери” вже підписало договір. На виготовлення і монтаж договір підписали з ФОП Шведа Юрій. Комунальне підприємство розіслало ескізи виробникам і заключило угоду з тим, хто дав найнижчу ціну, – пояснив Василь Новачок.

У майстерні виробника майданчика вже стартував процес виготовлення. Роботи з монтажу планують розпочати у травні.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook